Stoere meidenkamer

Een echte meidenkamer met maatwerk roze vloer, veel bergruimte en stoere details.

Door de onhandige schuine kap en de schoorsteen konden we geen eenpersoonsbed en kledingkast kwijt. De wens bleef om een bijzondere meisjeskamer te maken met genoeg speel- en opbergruimte én dat is gelukt.

In de schuine kap is nu een groot bed met riante kledingkast gecreëerd. De schoorsteen is achter de kast weggewerkt. Het meubel bevat twee open vakken voor o.a. boeken. Onder het bed zijn drie grote lades gesitueerd. Het geheel is gemaakt van vurenhout en wit afgelakt, dit geeft het geheel een stoer en toch strak uiterlijk.

De binnenlades zijn gemaakt van berkenmultiplex en hebben softclose ladegeleiders, twee met tip-on systeem én eentje met stoere roze knop om de lade te openen (dezelfde als op de kledingkast).

De tegelvloer – met drie tinten roze – is gemaakt van 6mm dik berken multiplex en afgewerkt met een roze beits voor de stoere look en blank afgelakt voor een goede bescherming. De drie tinten roze zijn ontstaan door met meerdere lagen kleurbeits af te wisselen.

De details maken dit ontwerp een bijzondere kamer. Zo is er een riante letterbak gemaakt waar verschillende persoonlijke spullen in geplaatst kunnen worden. Je ziet een klavertje vier – die uit de kastdeur is gezaagd – en daarachter is een vloerpaneel geplaatst. De sierlijsten op de bedrand zijn identiek aan de vensterbanksteunen en plankendragers. In het open vakje – bij het hoofdeinde – is een dimbare ledstrip met RGB-kleuren geïntegreerd. Hiermee kan je ‘disco spelen’ in de slaapkamer of deze gebruiken als leeslampje. Té leuk toch?

Geïnteresseerd in creatieve en unieke oplossingen voor jouw interieur?