Over mij

Ik, Cornelis Hoogland, ben de oprichter van meubelmakerij Hout, sfeer & meer. Met mijn vakmanschap, creativiteit en enthousiasme realiseer ik de wensen van klanten in de vorm van droommeubels en -keukens.

Geboren en getogen

Ik ben geboren en getogen op Breeveld in Woerden. Hutten bouwen en timmeren behoorden tot mijn dagelijkse activiteiten op de boerderij. Het is dan ook geen verrassing dat hier mijn liefde voor vakwerk en hout is ontstaan. Dit is inmiddels uitgegroeid tot mijn favoriete ambacht: meubels en keukens maken. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn partner Sandra en kinderen: Puk (2012), Fien (2014) en Okke (2016). Verder vind ik het leuk om te tuinieren, wandelen, mountainbiken en volleyballen en bezoek ik regelmatig concerten en festivals.

Van leerling tot vakman

Op de landbouwschool kwam mijn enthousiasme voor hout vaak terug. Zo maakte ik voor mijn eindopdracht een houten hooiruif voor boerderijdieren. Het volgen van een timmermansopleiding was een logische stap. Na enkele jaren als (leerling) timmerman gewerkt te hebben, kwam ik erachter dat ik dit werk te ‘grof’ vond. Ik was op zoek naar iets verfijnders.

Ik kwam in aanraking met het meubelmakersvak. In Loosdrecht kon ik bij een meubelmaker het vak inrollen door leren en werken te combineren. Hierna heb ik 10 jaar met veel plezier bij meubelmaker Wim Mulckhuyse in Nieuwerbrug gewerkt. In die jaren heb ik werkelijk alles voor het interieur mogen maken, van keukens tot (bibliotheek)kasten, een kamer-en-suite en alles daaromheen. Ik heb daar de kneepjes van het vak geleerd.

Op eigen benen

In 2015 ben ik in mijn vrije tijd begonnen met het maken van sfeervolle producten van hout, zowel voor binnen als buiten. Letterlijk van ‘boomstam’ tot hoogwaardig afgewerkt product. Iets waar ik goed mijn energie en creativiteit in kwijt kon. De ambitie om op eigen benen te staan werd steeds groter. Er deden zich verschillende kansen voor, waaronder een werkplaats in het prachtige Haarzuilens. Begin 2019 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mijn meubelmakerij gestart. In 2022 kwam mijn droom uit: een eigen werkplaats aan huis in de Betuwe (aan de A15 tussen Tiel en Geldermalsen, net buiten het dorp Wadenoijen).

Voor klanten een plek creëren waar ze graag thuiskomen, door persoonlijke en unieke meubels op maat… daar word ik blij van!

Kennismaken om de mogelijkheden voor een meubel op maat te bespreken?