Klassiek industriële salontafelset

Stoere salontafelset met stalen frame en blad van gebruikte vuren balken.

Deze set bestaat uit drie salontafels, waarbij de twee kleinste tafels precies onder de grotere tafel kunnen staan. De kleinere salontafels bevatten ieder een lade voor een tijdschrift, de afstandsbediening of een stok kaarten. De grootste salontafel bevat een uniek opbergvakje voor de theezakjes en de melk en suiker.

Deze set is gemaakt van gebruikte vuren balken. Het hout heeft een nog oudere look gekregen door er gaatjes in te slaan met een sleutelbos, de nerven uit te borstelen met een staalborstel en door er een passende monocoat olie op te doen. Het metalen frame is ook op maat gemaakt. Het frame heeft buiten in de regen gestaan – met wat azijn erop – om te laten roesten voor een stoerder effect. Precies totdat de klant tevreden was.

Daarna is het afgelakt, waardoor het niet verder gaat roesten. Het is een unieke salontafelset geworden, waarmee we ook onze bijdrage leveren aan een circulaire economie.

Cornelis heeft voor ons een driedelige salontafel gemaakt. Er werd goed overlegd. Hij kwam met diverse kleurstalen, waardoor we de juiste kleur konden kiezen. We zijn erg blij met het resultaat.
Gerard & Yvonne

Geïnteresseerd in creatieve en unieke oplossingen voor jouw interieur?