Karakteristieke keuken

Karakteristieke keuken in L-opstelling, in een frisse lichtblauw grijze tint, met landelijke sfeer door o.a. een sierlijst en profielen en deuren met een plankeffect.

In een woonboerderij is deze karakteristieke keuken gerealiseerd.

Uitdaging
De uitdaging zat vooral in de plaatsing van de keuken in een L-opstelling bij het karakteristieke raam – die van plafond tot onder werkbladhoogte – doorloopt. We hebben dit opgelost door de spoelbak van Belgisch hardsteen door te laten lopen in de bestaande vensterbank. Hierdoor kijk je vanuit de spoelplek lekker uit het raam en behoud je de lichtinval. De lage vensterbanken kan je ook nog gebruiken om bijvoorbeeld kruidenpotten in te plaatsen.

Een andere wens was om naast een mooi fornuis ook een magnetron te plaatsen in de keuken, zonder dat dit de landelijke uitstraling te kort zou doen. We hebben dit opgelost door de magnetron in een klepkast te plaatsen. Door het liftdeurtje is de magnetron alsnog makkelijk te gebruiken.

Bergruimte
Door het Le Mans-systeem in de hoekkast, de vele lades naast het fornuis en een bestekindeling op maat, biedt de keuken meer dan voldoende bergruimte.

Landelijke sfeer
De deurtjes met profiel en plankeffect geven de keuken een landelijke sfeer. Deze zijn gemaakt van mdf en met de hand afgelakt in een unieke blauwe tint. De binnenkasten zijn gemaakt van gemelamineerd spaanplaat in de kleur ‘antraciet zwart’.

De details, zoals een prachtige sierlijst bij het fornuis en bijzondere grepen en knopjes, geven een sfeervolle uitstraling die de ruimte verdient.

Volop genieten!
Wil je ook kunnen genieten van deze prachtige keuken? Dan is dat mogelijk! De woonboerderij is als vakantiehuis te huur op Landgoed Wolfhagen in Schinnen.

Geïnteresseerd in creatieve en unieke oplossingen voor jouw interieur?